Att möta sin häst.

Jag har fått frågor på vad jag menar med detta uttryck. Det kan tyckas flummigt, men det är inga konstigheter som jag vill få fram med det.

Det handlar om att jag tror man ska läsa av sin häst som en egen individ, som har ett eget sätt att ta in jobb och utbildning. Gör man det så når man snabbare och bättre resultat.

Jag tar ett exempel: Min häst är väldigt stor och vi har märkt att hon har en lång startsträcka innan hon är mottaglig för jobb, så hon skrittas minst 35 minuter innan vi börjar kräva något av henne. Jag har också märkt att hon lätt blir märrig och tjurig om man trycker och klämmer med sits och ben men går i döden för en om man lättar upp dom bitarna. Det handlar om att inte standardisera hästar, man läser av dom, kommer överens med dom och förhoppningsvis får dom att jobba med en mot de mål man satt upp. Visst har man konflikter med sin häst, det har alla, men strävan är att jobba positivt tillsammans. Kom ihåg Lars Cederholms ord: Hästen har inte valt det här!

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *