Terrängkurs på Runsten och killar som rider!

Dag 1 på inomhusterrängkursen som vi årligen har på Runsten tidigt på året är klar. Första passet arbetade vi med lydnadsövningar över bommar och började att arbeta med anridningar på små terränghinder. Pass 2 arbetade vi vidare med anridningar ur sväng, på böjt spår och långa anridningar. Vi höjde nivån på hinder individuellt efter vilken utbildningsnivå hästarna ligger på. Resultatet har varit fantastiskt bra tycker jag, och hoppas att den positiva utvecklingen fortsätter i morgon när vi snäpper upp det en nivå till!

Först ut efter lunch var fyra ponnykillar som är med i ett projekt som heter Killar som rider. Ett jättebra projekt tycker jag som startats upp av Maria Åkerhielm då hennes väninna och hon har söner som rider och har fått höra hur killar blivit mobbade för att dom rider. Det här är ett projekt som jag hoppas kommer att växa, vi behöver återväxt i ridsporten av både tjejer och killar! Det är den enda sporten som är fullständigt jämlik där man tävlar på lika villkor och ingen funderar över det, utan man är likvärdiga konkurrenter!

Det var 4 tuffa killar som hoppade runt på terränghinder med sina ponnyer, en av killarna flög av hästen vid ett missförstånd på ett hinder, klev upp, borstade av sig och klev upp på sin ponny och galopperade på igen och flög över, grym inställning! Det var riktigt roligt att jobba med de här fokuserade ryttarna.

Jag har själv varit hästkille i deras ålder och har också blivit utsatt för pennalism på grund av mitt intresse. Jag reagerade som en pitbull, så mina belackare tyckte att det var för jobbigt att gå på mig, men om man inte gör det utan försöker vika undan så kan det bli otroligt jobbigt. Saken blir ju inte bättre när den populistiske och desperata journalisten Lasse Anrell hånar en av våra största sporter när Rolf-Göran vann Jerringpriset. Men stå på er killar! Fortsätt med den här fantastiska sporten och kom ihåg, idioten som hånar er skulle inte ens våga gå in i en box med en häst i!

079052

Hjälptränaren låg i en skön Bia-bädd och noterade att allt gick bra!

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *