En häst med integritet.

Jag har ridit Slim nu under en tid och hunnit göra ett par starter på honom innan han fick lite sommarvila.

Det är en helt fantastisk häst att rida, det känns som att man svävar fram och han är otroligt känslig. Jag känner också att jag börjar hitta honom hoppmässigt och sista tävlingen var bra. Man låter sig lätt luras av att han är så snäll och vänlig, men det här är en häst med väldigt hög integritet och passerar man den gränsen säger han adjö och så ser han till att ryttaren ”kliver av” innan  den själv vill det.

Det är något jag bittert fått erfara några gånger och sista gången känner jag fortfarande av i mina axlar! Man måste hålla koncentrationen uppe hela tiden, vara i balans och framförallt, inte bli irriterad och brysk, då smäller det…

Även om jag har ett helt annat lugn och tålamod nu än när jag var aktiv sist så har Slim gett mig än mer respekt och tålamod när jag sitter till häst, något som jag ska ta med mig till kommande hästar.

Han är faktiskt så bra att han är värd varenda avkastning!

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *