Ett unikt koncept!

Min gode vän Peter Lööf har jobbat med mig, Patric och Sofia med ryttarfys varje Onsdagmorgon.

Han har tänkt till och som den genialiske tränaren han är så har han hittat övningar som är spot on för oss ryttare. Tanken föddes att jag och Peter skulle ha en kurs ihop där vi jobbade med ryttaren i centrum, såg till att ryttarna visste hur dom skulle spänna vissa muskler för att få optimal balans. utöver det så filmade vi alla ryttare och analyserade deras sits i ett analysprogram efter lunchen, körde ett fyspass och sedan ytterligare ett ridpass. Dag 2 upprepade vi samma sak. Resultatet förvånade mig, skillnaden från första ridpass till sista var enorm och diskussionerna mellan passen där Peter tog upp saker som han reflekterat över ur en kampsportares perspektiv, t.ex. var balanscentrum är i foten och varför vi inte lägger vikten där, gav aha upplevelser! Sedan var det ett otroligt härligt gäng att jobba med och responsen från dem gav mersmak.

Jag kan ärligt säga att det var det bästa resultatet på en kurs jag medverkat i någonsin. Det här är något som måste utvecklas vidare för det kan ge ryttare på alla nivåer ett litet försprång, det lilla försprånget som kallas framgång.

Utvecklingen går bara vidare om man tänker utanför ramarna, det gjorde vi och jag är så glad över att resultatet blev långt utöver förväntningarna!

 

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *