En Outfluensers dagbok. Dag 19.

Vi vanliga människor handlar vår egen mat. Här står jag i butiken med ny frisyr. Den norrländska tantfrisyren är borta. Jag bad frisörskan att klippa mig som en filmstjärna, men kunde aldrig drömma om att det var Beavis & Butthead hon hade i åtanke när hon satte igång. Men det växer ut. Jag letar efter produkter som fanns när man var barn, men nästan allt är borta.. raketosten, Vira Blåtira m.m. Desto gladare blir man när man ser att några riktigt kvalitativa livsmedel finns kvar! Mumsmums, det vattnas i munnen, i klass med ballerinakexen. Och Pommes Pinnes… detta ultimata tilltugg som är så gott så att det lätt blir det enda på en hel måltid! På tal om barn.. skrikande barn som inte får det dom vill ha med mjäkiga föräldrar, vilken jävla sanitär olägenhet..
Jag minns en gång när jag stod i kö, lite migränkänning och ett ganska stort barn, låg och skrek på golvet medan föräldrarna pratade med babyröst till honom: Men lilla gubben, du fåj baja godis på löjdag, ojojoj!
Det var inte utan att man stod och fingrade på locket till mjölkpaketet och fick lust att gå fram och hälla det över honom och säga med babyröst: oj! Kossan spjack! Ojojoj! Men man är feg och ler tillbaka till föräldrarna. Mina döttrar fick smaka på medicin vid dåligt beteende i butik. Hot funkade inte. Jag hotade med att bränna upp lekstugan, men det slutade med att jag blev utskälld av en dam medan tjejerna stod bredvid och fnittrade. Nej handling är bättre! Jag brukade sätta varukorgen på huvudet och ragla mellan hyllorna som fulla monstret, då hängde dom i jackan och skrek: sluta pappa! Vi vill inte ha något!
Men den bästa lärde jag mig av min svåger: förstelningsjukan, då stannar man mitt i steget och blir helt stilla. Bäst är det att göra det i kassan så den som sitter i kassan frågar oroligt: hur är det?
Då svarar man,med kortet en bit från läsaren, helt still, genom ena mungipan: jag har förstelningssjukan… Då kan ni ge er fan på att ungarna slutar tjata och försvinner in bakom tidningshyllan! Hot räcker inte, det krävs handling! Små tips på hur ni får ordning på era bortskämda telningar.
Nu har jag skrivit mer än en vecka, men det är så många ämnen som måste tas upp!
Kylan hänger antagligen i till midsommar
Sinnesstämning: förväntansfull över vad fan som ska gå snett idag.
#outfluenser
#bortskämdabarnasomskriker

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *