Quick fix för att bli ett team.

Goda vänner till mig äger hästen Ted som ska säljas och vi kom överens om att jag ska starta honom ett par fälttävlan så att hans tävlingsstatus är up to date.

Ted är en häst jag tycker väldigt mycket om. En stabil karaktär som gör ett fantastiskt bra jobb om man kommer överens, och det är där jag har en plan. Jag kan verka flummig men jag tycker att det är otroligt viktigt att hästen jag styr på fasta hinder i terrängen är en häst som litar på mig och har förtroende för mig, då först känner jag mig trygg och säker, och då rider jag på ett sätt som gör att hästen får förutsättningar att göra ett bra jobb.

Det är kort om tid innan första start och jag har umgåtts mycket med Ted förutom att jag ridit. Jag vill bonda med honom så att han känner igen mig och tycker att jag är ok. Jag har kört Biolight på hans lite spända rygg, då står han och nästan somnar! Jag går ofta förbi hans box och bara umgås. Jag har märkt sista dagarna att han känner igen mig, och idag fick jag ett bra kvitto. Vi gick ut och hoppade i terrängen, och vi var ett team, vi litade på varandra och hoppade runt på alla hinder som om vi kände varandra, underbar känsla! Jag tror att han gillar mig och att quickfixen funkar.

Jag vet att Ted och jag kommer ha kul när vi startar nästa helg!

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *