En Outfluensers dagbok. Dag 23.

En vanlig dag för mig kan se ut så här: Upp 05:30, fodra hästarna, ner till Slagskeppet för att träna, frukost, skritta ut hästarna,lunch, ett ridpass till och sedan jobb. Brukar vara hemma runt 22-23.
Det är ett tufft schema för en gammal man som mig och jag har ett mål i år som jag väldigt gärna vill nå. För 25 år sedan vann jag SM i fälttävlan och fick sedan ett ofrivilligt uppehåll på 20 år pga en skallskada. Nu är jag igång igen och har 2 hästar som är så pass bra att jag ska försöka kvala under våren så att jag kan starta SM i höst på 25-års jubileet!
I och med det tog jag ett drastiskt beslut: Jag ska ha 8 vita månader! Det låter som en liten förändring, men jag älskar vin! Kan längta efter att få ta ett glas vin när jag kommer hem eller gå ner på 9:an och ta några öl med några grannar. Det gick lättare för mig än min omgivning! En del har nästan blivit provocerade av att jag inte dricker när de gör det. Roligaste reaktionen var på 9:an. Jag satt med några grannar på en fredag innan nyår och berättade om min plan. Det blev helt tyst vid bordet och de satt och tittade på mig. Fy fan, sa en, är det nödvändigt? Sa en annan, har du blivit frireligiös? Sa en tredje. Men Mikel, en granne från Holland stöttade mig. Bra Uffe! Det har ju blivit några kvällar när vi druckit för mycket och du har börjat prata flamländska och jag svenska, det får bli i höst igen! De andra satt fortfarande och tittade skeptiskt på mig och någon undrade: du blir väl inte frireligiös nu? Lova!
Frågan är om jag inte fortsätter att vara vit efter Augusti, jag mår ju så bra! Och för att slippa tjat från folk om varför jag inte tar ett glas så säger jag att om jag dricker så får jag tvångstankar att klä av mig naken och springa omkring och sjunga och prutta. Då slutar tjatet!
Kylan ute biter sig kvar.
Sinnestämning: ont i stortån, irriterande som fan.
#outfluenser
#spolakröken
#gammalgubbesprattlarän

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *