Gamla råd dyker upp i minnet.

Idag var det milt och varmt så då får man passa på att jobba på ridbanan! Jag tog ut Gotsie och tömkörde henne i vattenpölarna och hon jobbade på koncentrerat i stänket från hovarna. När jag stod och jobbade henne och hon försökte förstå vad jag ville så dök några visdomsord upp som jag fått från en legend som hjälpt mig för länge sedan.

Lars Cederholm drev Waterstock house training centre, med sin fru Diana och sin familj utanför Oxford dit ryttare från hela världen kom för att träna och tävla. Jag kom dit i rätt tid, precis innan VM, ingen svensk hade varit där på länge, och jag sög åt mig det Lars och Yogi Breisner sa och instruerade. Fick gå Badmintonbanan ensam med Yogi där han i detalj berättade om hur han skulle ridit. Yogi var snabbast runt Badminton 5 år i rad med Ultimus, ni förstår, det är som att gå med Mandela och diskutera demokratifrågor för en ung hungrig fälttävlansryttare!

Lars som var en aktad tränare Och USA:s  förbundskapten, var hungrig på ny kunskap och hade en dialog med framgångsrika ryttare hur dom tänkte, för han sa att dom som har framgång säger bra saker som dom själva inte förstår! Lars återkom ändå hela tiden till en fras: kom ihåg att din häst inte har valt det här..

Det sa han ofta när man blev irriterad under en lektion. och det är så bra! Tänk på det när ni blir irriterade på era hästar, dom har inte valt det, presentera jobbet på rätt sätt och hästen följer dig.

Hästar är fantastiska!

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *