En Outfluensers dagbok. Dag 16.

Innan jag målar in mig i ett hörn som outfluenser så ska jag erkänna en sak: jag har ett mått av fåfänga.
Det började när jag var liten och sparade ut till halvlångt hår i tron att jag var lik Björn Borg fast jag egentligen såg ut som ett litet fult troll.
När jag började rida igen så köpte jag en jockeyhjälm, självklart med svartgult överdrag. Använde den i terrängen men såg på foton att den var enormt stor! Jag har ett avlångt huvud som kräver en hjälm i storlek 61-62. Det innebär att väljer man fel modell blir resultatet väldigt, vad ska man säga.. udda!
Med den här hjälmen på,så ser jag ut som en Karl-Johansvamp i en skolpjäs. Folk kommer tro att man är utrustad med bromsskärm när man kommer galopperandes i terrängen och kommer vara oroliga för att jag ska riva inflaggningen på smalhinder med hjälmen!
När min kompis Stefan och jag skulle rida SM -89 fick vi dressar av klubben med vita hjälmöverdrag. Stefan har lika stort huvud som mig så vi kallades för Globen 1 och Globen 2!
Det här skulle inte få hända igen så jag letade efter en terränghjälm som såg mindre ut. Hittade en modell men det fanns ingen i min storlek. En butik svarade att hjälmar med onormala huvudstorlekar måste specialbeställas! Tack! Nu kände jag mig jävligt speciell.. Till slut fixade en vän i Göteborg en i storlek 62, som de säkert aldrig trodde att de skulle bli av med. Så min gamla lampskärm till hjälm ligger nu för alltid inpackad i skåpet.
Det lustiga är att problemen kommer först när man blir medveten om hur det ser ut. Innan tyckte jag att den var jävligt skön!
Det var som när jag för ett par vintrar sedan väntade utanför ett köpcenter på en kompis för att fika, som vanligt iklädd i min vinterhästmundering med skidmössa på huvudet. Köpte sista exet av Situation Stockholm av en hemlös som knallade därifrån. Plötsligt dyker en man upp och nickar mot mitt inplastade ex och frågar: vad kostar den?
Den är min,svarade jag
Så du säljer inte?
Jag skakade på huvudet.
Han tittade på mig och sa: skumt! Och gick.
Konstig jävel, tänkte jag. Sedan gick det upp för mig att han trodde att jag var hemlös!
Allt är inte vad det ser ut att vara, det kan vara bra fast ytan är udda!
Kylan är kvar, som ett hån mot en frusen person som mig.
Sinnesstämning: Rätt pigg! Undrar vad det är för fel?
#outfluenser
#säkerhjälmmedfallskärmsfunktion

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *