En Outfluensers dagbok. Dag 21.

 

Kommande generation måste få lära sig av erfarenheter som vi gjort i livet, influensers barbievärld får inte bli förebilden, det är en låtsasvärld!
https://www.facebook.com/ulf.johansson.946/videos/10156586269498500/?t=1
När mina döttrar övningskörde såg jag min chans att dela med mig av mina erfarenheter efter många mil i bilen.
Körskolan är bra men det blir ju lite väl krångligt ibland. T.ex: du kommer till en korsning, stanna, titta höger-vänster-höger-vänster-vänster-höger-höger, är det fritt? Kontrolkolla höger-vänster-höger.. man kommer ju fan aldrig över!
När jag skulle ta utökat b-kort tog jag en lektion. Då skulle man göra en säkerhetskontroll när man kopplat släpet som tog en halv dag. Varenda jävla lampa vajer och sladd skulle kollas, bromsar testas. Jag gjorde fel hela tiden. När jag sa att jag aldrig kommer att göra allt det där när jag ska köra släp så sa han inte att jag var dum i huvudet, men hans blick sa att jag var en onödig människa på jorden.
Mina döttrar fick lära sig mer nyttiga saker som hur man styr med knäna när man äter ett hamburgermeal, hur man pratar i telefon utan att det syns, hur man undviker att komma med på bild i fartkameror, om körbanan är räfflad på bägge sidor så kan man slumra till lite mm.
För 20 år sedan så blev jag av med körkortet i en hastighetskontroll mitt ute i urskogen. Dessutom fick jag en massa böter! Som om inte förlusten av körkortet var nog. Men det gick bra att åka tåg och på den tiden så gjorde jag jobb åt polisen så jag höjde avgiften lite så att polismyndigheten fick betala tillbaka min böter. Allt löser sig!
När Linn övningskörde åkte Clara med och gjorde en film. Den är ett bra exempel på erfarenheter och situationer som de inte får ta del av på körskolan!
Kallare idag
Sinnesstämning: det kurrar i magen och jag är ingen katt, det är hunger.
#outfluenser
#drivesmart

 

 

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *